Marysieńka

Ocena przepisu

Składniki

Placek 1

Placek 2

Krem

Polewa

Sposób przyrządzenia

Placek 1:
białka ubić dodać cukier, żółtka ubić na sztywno dodać kakao i mąkę z proszkiem wymieszać. Piec na blasze z papierem 30 min w 170 st. Zimny placek przekroić na 2 części.

Placek 2:
białka ubić dodać orzechy i pozostałe składniki wymieszać. Piec na blasze wyłożonej papierem 30 min w 170 st.

Krem:
odlać pół szkl mleka, resztę zagotować. Utrzeć żółtka z cukrami dodać mąkę i pół szkl mleka-wlać na gorące mleko i ugotować budyń. Utrzeć margarynę i dodać zimny budyń.

Polewa:
roztopić margarynę dodać mleko cukier i kakao mieszając zagotować i ochłodzić.

Warstwy ciasta:
pierwsza część 1 placka, połowa kremu, 2 placek, druga połowa kremu, druga część 1 placka, polewa
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1353
Data dodania: 2010-03-09

Zdjęcia

Marysieńka
alaaa#

Dodane przez:

alaaa

2010-04-23
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Marysieńka

2010-04-23 21:00:11

trochę pracy jest, ale zachęcam bo jest naprawdę pyszne..

2010-03-10 13:24:32

eleganckie ciasto i pracochłonne.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.