Mazurek makowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mak przelać wrzątkiem i wyparzyć. Odcedzić. Mąkę z proszkiem do pieczenia siekać z margaryna na drobne kawałeczki. Dodać jajka, mak wystudzony, śmietanę, cukier puder i cynamon. Bardzo dokładnie zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na dwie godziny. Schłodzone ciasto rozwałkować i ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Posypać grubym cukrem, rodzynkami i posiekanymi orzechami. Piec ok 35 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu można polukrować lub polać polewą czekoladową.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 543
Data dodania: 2011-09-21

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Mazurek makowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.