Mazurek orientu

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Orzechy zmielić, pozostawić kilka do dekoracji. Do przesianej mąki z proszkiem dodać masło, posiekać nożem, połączyć z jajkami utartymi z cukrem i orzechami, zagnieść ciasto i pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Ciasto podzielić na 3 części, rozwałkować kwadraty, ułożyć na blachach i upiec na złoty kolor. Po wystudzeniu przełożyć dżemem, polać polewą i udekorować orzechami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1720
Data dodania: 2009-01-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Mazurek orientu

2010-02-09 00:34:40

Oj, mazurki to ja lubię i się nimi zajadam.
!Zaza#

!Zaza

2009-06-29 11:46:36

Mnie smakuje takie jakie jest, ale mozna tez dodac jeszcze aromat arakowy, jest tez bardzo smaczne, polecam
!Marta#

!Marta

2009-03-03 09:13:27

Dodaje jeszcze kurkumu, polecam jak robie to jest super i wszyscy sie zjadaja
!Mela#

!Mela

2009-03-01 17:36:39

Bardzo smaczny mozna dodac anyzu i bedzie jeszcze lepszy , polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.