Medaliony wieprzowe z rusztu

Ocena przepisu

Składniki

  • wieprzowina od szynki 1 kg
  • olej 1/4 butelki
  • pieprz 1 szczypta
  • sól 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Mięso pokroić na grube okrągłe plasterki i posmarować olejem. Piec na rozgrzanym ruszcie z obu stron, aż się zrumieni. W czasie pieczenia smarować olejem. Po upieczeniu oprószyć solą i pieprzem, podawać gorące.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1212
Data dodania: 2009-03-16

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Medaliony wieprzowe z rusztu

2010-02-09 00:16:23

Dla smakoszy mięsa, to musi być coś, bo to przecież szynka.
!Leon#

!Leon

2009-03-23 22:32:49

Bardzo mi smakowalo samo w w sobie, ale dodalem jeszcze czosnku i drobno posiekanej natki
!Likan#

!Likan

2009-03-19 16:35:57

Sa bardzo smaczne, polecam doac jeszcze drobno posiekanego czosnku, ma bardzo dobry smak..

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.