Mielone z boczkiem

Ocena przepisu

Opis

Mielone z boczkiem

Składniki

  • łopatka 30 dag
  • wędzony boczek 20 dag
  • bułka 1 sztuka
  • jajko 1 sztuka
  • cebula 1/2 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • tarta bułka
  • olej

Sposób przyrządzenia

Mięso i boczek zmielić w maszynce do mięsa. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulę obrać, drobno pokroić. Wszystkie składniki połączyć. Dodać jajko i doprawić do smaku. Zarobić masę. Formować kotlety i obtaczać w bułce. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1019
Data dodania: 2011-03-11

Zdjęcia

Mielone z boczkiem
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-03-11
Mielone z boczkiem
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Mielone z boczkiem

2011-03-13 19:35:26

Czy te mielone nie wychodzą za tłuste? Mam wrażenie że chyba jednak tłuste? Może się mylę?!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.