Mielone z parówkami

Ocena przepisu

Składniki

  • mielone mięso wieprzowe pół kg
  • cebula 1 średnia sztuka
  • jajko 1 sztuka
  • parówki 4 sztuki
  • bułka czerstwa 1 mała sztuka
  • przyprawa do miesa mielonego do smaku
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do obtoczenia

Sposób przyrządzenia

Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, dobrze odcisnąć i dodać do mięsa. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Dodać do mięsa razem z jajem i przyprawami. Wyrobić dokładnie. Parówki pokroić na kawałki i każdy z kawałków obkleić mięsem. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z wszystkich stron.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 35 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 434
Data dodania: 2012-04-16

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Mielone z parówkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.