Mielone z ziemniakami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Przepuścić przez praskę. Mięso mielone wymieszać z ziemniakami i jajkiem, dodać obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym. Jeżeli masa będzie za rzadka dodać bułki tartej. Z masy mięsnej formować średniej wielkości kulki. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 487
Data dodania: 2011-04-20

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Mielone z ziemniakami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.