Mielony z kapustą gotowaną

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Kapustę poszatkować drobno. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do garnka wlać ok 1/2 szklanki wody i gotować w tym pod przykryciem kapustę z marchewką. Po około pół godzinie dodać kminek i sól do smaku. Gdy będą miękkie zdjąć z ognia i dodać odrobinę śmietany. Mięso w misce dokładnie wyrobi z dodatkiem 2 łyżek wody na gładką masę. Dodać sól i pieprz. Formować kotlety i obtoczyć je w bułce tartej a następnie smażyć na rozgrzanym oleju ok 7 minut. Mięso podawać z ziemniakami i kapustą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 80 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 442
Data dodania: 2012-09-12

Zdjęcia

Mielony z kapustą gotowaną
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2012-09-12
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Mielony z kapustą gotowaną

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.