Mięsna zupa z fasolą

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Schab zalewamy wodą i gotujemy go przez chwilę. Namoczoną fasolę (a najlepiej aby moczyła się całą noc) dodajemy do mięsa. Do wywaru wrzucamy startą kostkę rosołową, liść laurowy i gotujemy aż wszystko zmięknie. Warzywa myjemy i obieramy. Cebulę szatkujemy, ziemniaki kroimy w kostkę, pietruszkę oraz marchew ścieramy na tarce. Masło rozpuszczamy na rozgrzanej patelni i szklimy w nim cebulę. Wszystkie warzywa dodajemy do zupy. Przyprawiamy ziołami prowansalskimi. Gotujemy przez pół godziny. Czosnek miażdżymy i wraz z pieprzem oraz solą dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze przez chwilę i możemy podawać do stołu. Smacznego.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Czas gotowania: 1 godz
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 416
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Mięsna zupa z fasolą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.