• apette.pl
  • Mięso z bakłażanami na rożnie urfa-kebab

Mięso z bakłażanami na rożnie urfa-kebab

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso przepuścić przez maszynkę, posolić, popieprzyć i wymieszać. Bakłażany obrać i pokroić w plasterki grubości 3-4 cm. Mielone mięso formować na kształt serdelków długości 3-4 cm oraz nadziewać na rożen, przekładając plasterkami bakłażanów i piec nad rozżarzonymi węglami (bez płomieni).
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 581
Data dodania: 2010-02-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Mięso z bakłażanami na rożnie urfa-kebab

2010-02-17 17:22:03

Niezły zestaw!

2010-02-17 17:00:24

Urfa-kebab, co za nazwa ?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.