Miętus po młynarsku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Rybę oczyścić, odfiletować, zdjąć skórę, opłukać, pokrajać na kawałki, posolić, obtoczyć w mące i smażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie. Ułożyć na wygrzanym półmisku, skropić sokiem z cytryny i polać stopionym masłem z patelni, w której smażyła się ryba. Do ryby podawać odsmażane ziemniaki i szpinak.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1045
Data dodania: 2010-02-16

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Miętus po młynarsku

2010-02-23 21:15:28

nie znam tej ryby.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.