Migdałowe sucharki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Najpierw należy zważyć jajka, a następnie wziąć tyle samo cukru, mąki i migdałów. Migdały należy zmielić i połączyć wszystkie składniki ubijając w mikserze. Foremkę (np. keksówkę) wysmarować masłem i przelać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec 50-55minut. Następnie ostudzić i pokroić na kromki. Ułożyć kromeczki migdałowca na papierze do pieczenia i podsuszyć w piekarniku - około 20 minut w 140 stopniach, albo potostowac w tosterze.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 50 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 835
Data dodania: 2011-09-19

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Migdałowe sucharki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.