• apette.pl
  • Mini tortille zapiekane z szynką i serem żółtym

Mini tortille zapiekane z szynką i serem żółtym

Ocena przepisu

Składniki

Mini Tortille

Dodatki

Sposób przyrządzenia

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i przyprawami. Dolać wodę, dokładnie wymieszać. Pod koniec wyrabiania, gdy ciasto zacznie odstawać od ścianek naczynia, dodać olej i wyrobić ciasto. Ciasto ma być w konsystencji miękkie.
Blat oprószyć mąką, ciasto cieniutko rozwałkować podsypując mąką, szklanką wycinać koła - powinno wyjść 12 szt.
Tortille podgrzewać z dwóch stron na suchej, mocno rozgrzanej patelni - ok. 30 sekund na jednej stronie - gdy pojawią się pęcherzyki przewrócić placek na drugą stronę. Po każdym placku ręcznikiem papierowym usunąć mąkę z patelni.
Przygotować dodatki. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Cebulkę obrać i pokroić w piórka. Pieczarki i cebulę podsmażyć na patelni, zdjąć.
Na lekko natłuszczonej patelni położyć 1 placek tortilli i na nią kolejno: plaster sera, plaster szynki, porcję pieczarek z cebulą, keczup, plaster szynki, plaster sera i przykryć drugą tortillą, docisnąć, chwilę podgrzać (do momentu rozpuszczenia się sera), po czym przy pomocy łopatki przewrócić na drugą stronę, chwilę podgrzać, zdjąć. I tak postąpić z pozostałymi plackami tortilli (w ten sposób uzyskamy 6 Mini Tortilli).
Podawać gorące.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 982
Data dodania: 2012-03-21

Zdjęcia

Mini tortille zapiekane z szynką i serem żółtym
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2012-03-21
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Mini tortille zapiekane z szynką i serem żółtym

2012-05-29 14:35:45

Jakie pomysłowe i smaczne danie, dobre na kolację.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.