Mintaj z pomidorami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obrać, umyć, gotować w całości 10 minut. Po ugotowaniu lekko ostudzić, pokroić na ćwiartki i usmażyć na oleju na złoty kolor. Pomidory oczyścić, pokroić na ćwiartki. Filety z mintaja umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Kawałki ryby ułożyć w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodornym, obłożyć kawałkami pomidorów, posypać suszonymi ziołami, skropić olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190*C 40-45 minut. 15 minut przed końcem pieczenia dodać ćwiartki ziemniaków.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 932
Data dodania: 2010-04-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Mintaj z pomidorami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.