Mintaj zapiekany w sosie koperkowym

Ocena przepisu

Składniki

  • filet z mintaja 4 sztuki
  • koperek suszony 0,5 opakowania
  • śmietana 18% 500 ml
  • pieprz czarny 1 szczypta
  • sól 1 szczypta
  • cytryna 0,5 sztuki
  • masło 3 łyżki
  • przyprawa do ryb 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Fileta rozmrozić i pokroić w kawałki. Przyprawić do smaku i skropić sokiem z cytryny. Odstawić na ok 15 min. Masło rozpuścić dodać mąkę, śmietanę oraz koperek i dokładnie wymieszać. Rybę włożyć do naczynia żaroodpornego a następnie zalać sosem. Zapiekać ok 20 min. w temp. 180'C. Smacznego !!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1177
Data dodania: 2011-05-28

Zdjęcia

Mintaj zapiekany w sosie koperkowym
Iwusia#

Dodane przez:

Iwusia

2011-05-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Mintaj zapiekany w sosie koperkowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.