• apette.pl
  • Miodowe ciasto z kremem i polewą czekoladową

Miodowe ciasto z kremem i polewą czekoladową

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

krem

polewa

dodatkowo

  • dżem 3/4 szklanki

Sposób przyrządzenia

Ucieramy jaja z cukrem, posiekanym masłem, mlekiem, miodem i sodą oczyszczoną. Wyrabiamy ciasto i dzielimy je na 3 części które osobno pieczemy w 180 stopniach 15 minut.

Gdy ciasto będzie się piekło, możemy przygotować krem: zagotowujemy mleko z cukrem i mąką, aż zgęstnieje. Ucieramy masło z kakaem, dodajemy do gęstej masy i dokładnie mieszamy.

Upieczone ciasto smarujemy ulubionym dżemem na który kładziemy krem, wierzch polewamy polewą czekoladową sporządzoną z rozpuszczonej margaryny, cukru i czekolady.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Czas pieczenia: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 466
Data dodania: 2011-07-06

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Miodowe ciasto z kremem i polewą czekoladową

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.