Miodowe żeberka

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z oleju, miodu, soli, pieprzu, słodkiej papryki, rozgniecionego czosnku, majeranku robimy marynatę, najlepiej w misce. Następnie żeberka myjemy, dzielimy na mniejsze części i dokładnie obtaczamy w marynacie. Żeberka zostawiamy w marynacie i wkładamy do lodówki na całą noc. Na następny dzień żeberka przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez około 1,5 godziny w 180c. 20 minut przed końcem żeberka polewamy miodem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 492
Data dodania: 2011-05-19

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Miodowe żeberka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.