Młode warzywa z kurczakiem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kalarepę i marchew pokroić na kawałki. Kalafior podzielić na różyczki. Przygotowane warzywa gotować w osolonej wodzie ok 10 minut. Mięso pokroić w kostkę, a cebulę posiekać. Mięso podsmażyć na rumiano na maśle, dodać cebulę i krótko smażyć razem. Doprawić solą i pieprzem. Warzywa odcedzić, ale wywar zachować. Warzywa dodać do mięsa, wlać 150 ml wywaru z warzyw, śmietanę i kostkę rosołową. Zagęścić mąką, doprawić solą, pieprzem i cytryną. Podawać z ryżem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 402
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Młode warzywa z kurczakiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.