Młode ziemniaki

Ocena przepisu

Opis

Młode ziemniaki-szybki i smaczny letni obiad.

Składniki

  • ziemniaki młode 1 kg.
  • cebula biała 1 sztuka
  • śmietana kwaśna 250 ml.
  • koper 1 pęczek
  • pietruszka zielona 1 pęczek
  • szczypiorek 1 sztuka
  • masło 2 łyżki
  • olej słonecznikowy 2 łyżki
  • sól do gotowania ziemniaków 1 łyżka

Sposób przyrządzenia

Gotować młode, umyte i oskrobane ziemniaki w wodzie, aż do miękkości-20 minut
duże przekroić wzdłuż na pół. W tym czasie zeszklić na gorącym oleju słonecznikowym pokrojoną na drobno cebulę. Gdy ziemniaki będą gotowe, to po ich odcedzeniu dodać do nich : zeszkloną cebulę, umytą i pokrojoną na drobno zieleninę, tj. : koper, pietruszkę, szczypiorek, śmietanę kwaśną i masło. Potem potrząsnąć garnkiem pod przykryciem, by dobrze wymieszały się składnik i jeszcze wymieszać i chwilę parować pod przykryciem na małym ogniu dla lepszego smaku.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 2674
Data dodania: 2010-12-23

Zdjęcia

Młode ziemniaki
gusia1000#

Dodane przez:

gusia1000

2010-12-23
Młode ziemniaki
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Komentarze

Do przepisu na: Młode ziemniaki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.