Mój farsz do gołąbków II

Ocena przepisu

Składniki

  • kasza mazurska pół opakowania
  • filet z kaczki(podwójny) 2 sztuki
  • opieńki(lub pieczarki) 30 dkg
  • cebula 2 sztuki
  • sól
  • pieprz
  • wegeta
  • oliwa 1-2 łyżki

Sposób przyrządzenia

Filety z kaczki umyj i zalej około 2,5 litra wody, dopraw solą i wegetą i gotuj pamiętając o zszumowaniu. Gdy będą miękkie wyjmij z rosołu i odstaw do przestudzenia. Do rosołu wsyp przepłukaną kaszę i gotuj do miękkości. W razie potrzeby dolej wody. Gdy kasza będzie miękka odstaw do przestudzenia. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki i podsmaż na oliwie. Podobnie podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Do przestudzonej kaszy dodaj pieczarki, cebulę i pokrojone w kostkę mięso. Dopraw do smaku solą, pieprzem i wegetą. Gotowym farszem napełniaj gołąbki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 11
Wyświetlenia: 794
Data dodania: 2011-12-02

Zdjęcia

Mój farsz do gołąbków II
malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2011-12-09
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Mój farsz do gołąbków II

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.