Muffiny z jagodami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Miękkie masło ucieramy z cukrem. Następnie wszystkie sypkie składniki mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, kakao, przesiać i wymieszać w misce. W drugiej misce wymieszać wszystkie mokre składniki - mleko i jajka. Czekoladę kroimy na małe kosteczki.

Mieszamy razem suche i mokre składniki, dodajemy utarte masło z cukrem i pokrojoną czekoladę. Na koniec dodajemy jagody (poza sezonem można użyć mrożonych jagód). Wszystko mieszamy łyżką jedynie do połączenia składników, nie dłużej.

Do formy na muffiny wkładamy papilotki, każdą foremkę wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości, na wierzch można dać parę jagód i kawałków czekolady. Piec w piekarniku ok 25 minut, sprawdzić przy pomocy patyczka czy są upieczone.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 974
Data dodania: 2011-04-15

Zdjęcia

Muffiny z jagodami
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-04-15
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Muffiny z jagodami

2012-01-31 15:12:42

jej muffiny z jagodami... takie to muszą bajecznie smakować :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.