Mus morelowy

Ocena przepisu

Składniki

  • morele 1 kg
  • limonki 2 szt
  • imbir 1/2 szt
  • mielony imbir 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Morele , kroimy na pół i pozbawiamy pestek. Z limonek wyciskamy sok. Imbir ucieramy na drobnej tarce. Morele, sok oraz oba rodzaje imbiru wkładamy do garnka, mieszamy i stawiamy na ogniu, doprowadzamy do wrzenia, co jakiś czas mieszając. Kiedy morele się zagotują, garnek przykrywamy i dusimy owoce ok. 15 minut. Następnie garnek odkrywamy i gotujemy morele, aż zgęstnieją, kolejne 15 minut. Mus przecieramy przez sito i schładzamy.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 704
Data dodania: 2010-08-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Mus morelowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.