Mus śmietanowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Żelatynę zalać małą ilością zimnej, przegotowanej wody, a gdy napęcznieje — rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku i przegotować. Ubić śmietanę z cukrem; gdy stanie się puszysta, dodać żelatynę i chłodzić do momentu, gdy deser lekko stężeje. Wtedy dodać bakalie, jeszcze raz wszystko wymieszać, przelać do pucharków i oziębić. Mus podawać ozdobiony częścią siekanych bakalii.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1100
Data dodania: 2010-08-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Mus śmietanowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.