Mus z kaszy manny

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kaszę zagotować na gęsto na mleku z łyżeczką cukru i szczyptą soli. Ostudzić. Żółtko utrzeć z pozostałą łyżką cukru. Białko ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Kaszę ubijamy mikserem na puszystą masę, następnie dodajemy utarte z cukrem żółtko i powoli wlewamy sok.

Pod koniec do musu dodajemy pianę z białka i mieszamy delikatnie łyżką. Rozkładamy do salaterek. Dekorujemy owocami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 1056
Data dodania: 2011-04-15

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Mus z kaszy manny

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.