Na majerankową nutę

Ocena przepisu

Opis

Na majerankową nutę

Składniki

kotlety

sos

ponadto

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Mięso mielone zagnieść z uprzednio namoczoną bułką, pokrojoną w kosteczkę cebulą, jajkiem i majerankiem. Do smaku doprawić pieprzem i solą. Formować kotleciki i smażyć na oleju. Przygotować sos. Na patelnię wlać olej, przesmażyć pokrojony w plasterki lub w kostkę boczek. Dodać groszek i podlać bulionem. Dodać majeranek, pokrojoną dymkę, ocet i doprawić pieprzem i solą do smaku. Sos powinien być dość ostry. Ziemniaki wyłożyć na półmisek. Na wierzchu ułożyć kotleciki. Polać przygotowanym sosem. Podawać z surówką z kapusty. Chcąc bardziej odczuć obecność majeranku w potrawie można dodać go więcej do sosu i kotletów.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 431
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Na majerankową nutę
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-05-30
Na majerankową nutę
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Na majerankową nutę

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.