Nadziewane daktyle

Ocena przepisu

Składniki

  • daktyle 25 dag
  • migdały obrane 6 dag
  • cukier 28 dag
  • likier pomarańczowy 2 łyżeczki
  • ocet 1 łyżeczka

Sposób przyrządzenia

Daktyle naciąć i wyjąć pestki. Migdały pokroić drobno i utrzeć na masę razem z 3 dag cukru i likierem pomarańczowym. Uformować z pasty migdałowej małe wałki wielkości pestki daktylowej i nadziać nimi daktyle. Ze szklanki wody, 25 dag cukru i octu zrobić wrzący syrop. Nadziewać migdały na widelec i maczać we wrzącym syropie, a następnie obtaczać na porcelanowej deseczce lekko natłuszczonej oliwą. Obeschnięte powkładać do papierowych foremek po czekoladkach.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1584
Data dodania: 2008-11-09

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Nadziewane daktyle

2010-02-09 00:58:24

Lubię daktyle, a nadziewane muszą być jeszcze lepsze.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.