Naleśniki meksykańskie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kiełbasę pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w półksiężyce. Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Czosnek obrać, drobno posiekać. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić w kostkę.
Rozgrzać trochę oleju na patelni. Dodać pomidory z puszki, po czym je rozgnieść, dodać koncentrat pomidorowy, czosnek oraz przyprawy: tabasco, bazylię, oregano, sól, pieprz, cukier do smaku, kilka kropel vegety w płynie, wymieszać i poddusić na średnim ogniu ok. 10 min (powstanie "pulpa" pomidorowa). Zdjąć z ognia, odstawić.
Rozgrzać olej na patelni, podsmażyć kiełbasę, zdjąć. Na pozostałym oleju zrumienić cebulę, dodać pieczarki, podsmażyć, oprószyć solą i pieprzem, po czym dodać czerwoną fasolę, wymieszać i podsmażyć jeszcze chwilę. Następnie dodać wcześniej podsmażoną kiełbasę oraz pół szkl. wcześniej przygotowanej "pulpy" pomidorowej, wymieszać, chwilę poddusić po czym zdjąć z ognia, ostudzić.
Naleśniki nadziewać farszem, zwijać (zakładając boki do środka - jak gołąbki). Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Ułożyć naleśniki, polać pozostałą "pulpą" pomidorową. Posypać serem żółtym. Piekarnik rozgrzać do 200 st. C. Piec 10 min.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 70 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 730
Data dodania: 2011-12-30

Zdjęcia

Naleśniki meksykańskie
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2011-12-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Naleśniki meksykańskie

2012-03-03 14:34:15

oj z mięsem mielonym na pewno też pycha :)

2012-01-03 20:03:10

jakiś czas temu robiłam podobne naleśniki z tym że z mięsem mielonym.koniecznie muszę wypróbować również z kiełbaską...

2012-01-01 01:43:31

pyszne

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.