Naleśniki z farszem ruskim

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jajka zmiksować z wodą i mlekiem, dodać makę i szczyptę soli. Zmieszać. Smażyć na patelni z odrobiną oleju. Ziemniaki dokładnie rozgnieść. Cebule obrać, pokroić w półplasterki, przesmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać do ziemniaków. Dodać także twaróg, i pieprz i wszystko zmiksować na jednolitą masę.
Nadzieniem przekładać naleśniki, po czym umieśćić je w naczyniu żaroodpornym i podpiec 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika podawać od razu.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1295
Data dodania: 2010-11-27

Zdjęcia

Naleśniki z farszem ruskim
halina#

Dodane przez:

halina

2011-02-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Naleśniki z farszem ruskim

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.