Naleśniki ze szpinakiem

Ocena przepisu

Składniki

farsz

Sposób przyrządzenia

Przygotować ciasto naleśnikowe: wodę, mleko,jajko i sól zmiksować po czym dodać mąkę. W razie gdy konsystencja nie będzie zadowalająca uzupełnić wodą lub mąką. Dodać olej, wymieszać i smażyć na patelni teflonowej. Z podanych składników powinno wyjść około 8 naleśników średniej grubości.
Na patelni rozgrzać oliwę, przesmażyć na niej pokrojoną drobno cebulkę. Gdy będzie miękka dodać opłukany i ususzony wcześniej pokrojony świeży szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć już tylko 2 minutki.
Do naczynia przełożyć szpinak dodać twaróg i pieprz i wszystko razem wymieszać przy pomocy widelca.
Farszem nadziewać naleśniki, zwinąć w rulon. Można je jeszcze na kilka minut wstawić do piekarnika.
Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 496
Data dodania: 2012-08-12

Zdjęcia

Naleśniki ze szpinakiem
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2012-08-12
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Naleśniki ze szpinakiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.