Naleśnikowe racuszki z grzybami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Grzyby obrać, umyć i pokroić w plasterki. Osączyć z nadmiaru wody. Mleko, jajka, mąkę i proszek do pieczenia połączyć i wymieszać. Rozgrzać łyżkę oleju na patelni i przesmażyć drobno pokrojoną cebulkę. Zdjąć z patelni i dodać do ciasta. Na pozostałym po cebuli oleju chwilę przesmażyć osączone grzyby. Oprószyć pieprzem. Dodać do ciasta, wymieszać i posolić. Nabierać łyżką ciasto i smażyć na głębokim tłuszczu niewielkie racuszki. Po wyjęciu osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Racuszki są bardzo pyszne, pachnące cebulką. Ale nie są tak pulchne jak na przykład drożdżowe. Po prostu są naleśnikowe.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 604
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Naleśnikowe racuszki z grzybami
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-05-31
Naleśnikowe racuszki z grzybami
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Naleśnikowe racuszki z grzybami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.