Neapolitańska pizza

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Zagnieść ciasto z mąki, drożdży, wody, dodając odrobinę soli. Odłożyć w ciepłe miejsce na 1 godzinę do wyrośnięcia. Wyrobić jeszcze przez kilka minut. Rozwałkować na placki wielkości talerza, podgiąć brzegi do góry. Ułożyć na wysmarowanej oliwą blasze do pieczenia. Posmarować placki pastą pomidorową, ułożyć na nich plasterki pomidorów, filety anchois, cienkie plasterki czosnku, posypać suszonym majerankiem, skropić oliwą. Piec w nagrzanym piekarniku 40 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1977
Data dodania: 2008-10-06

Zdjęcia

Neapolitańska pizza
halina#

Dodane przez:

halina

2011-02-22
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Neapolitańska pizza

2010-02-24 23:05:44

Uwielbiam pizze z różnymi nadzieniami.
!Kika#

!Kika

2009-03-01 17:43:37

Mozna dodac posiekane ziola prowansalskie o duzo szczypiorku posiekanego drobniutko, polecam koniecznie, jest lepsza

2009-01-25 19:55:04

Zamiast przecieru to chyba mozna dac ketchupu? Bo szczegolnie nie przepadam za tym pierwszym, polecam

2009-01-18 19:31:48

Nareszcie nie trzeba jechac daleko i mozna zjesc ta pizze, jest super, polecam tez dodac tobasco lub polac sosem tatarskim

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.