Nóżki w galarecie

Ocena przepisu

Opis

Nóżki w galarecie

Składniki

Sposób przyrządzenia

Nogę oczyścić, umyć i zalać wodą i gotować z marchwią i porem do miękkości. Mięso wyjąć, obrać i pokroić w kostkę razem z marchwią. Rosół przelać przez sito. Mięso i marchew dodać do rosołu. Dodać liść laurowy. Doprawić solą i pieprzem. Chwilę gotować. Odstawić do przestygnięcia. Zebrać z wierzchu nadmiar tłuszczu. Nalewać do salaterek wypłukanych zimną wodą. Dla pewności można dodać żelatynę do rosołu. Zostawić do stężenia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 70 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1190
Data dodania: 2010-12-28

Zdjęcia

Nóżki w galarecie
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2010-12-28
Nóżki w galarecie
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Nóżki w galarecie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.