Nóżki wieprzowe w galarecie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Nóżki i golonkę opalamy, oczyszczamy, zalewamy wrzącą wodą, zagotowujemy, odlewamy. Nóżki zalewamy zimną wodą, solimy, gotujemy na małym ogniu pod przykryciem, po godzinie gotowania dodajemy golonkę, a gdy będzie miękka wrzucamy włoszczyznę bez kapusty. Mięso oddzielamy od kości, kroimy w kostkę, wywar przecedzamy. Do wywaru dodajemy mięso, przyprawy do smaku: sól, pieprz, majeranek, czosnek, ziele angielskie i listek laurowy, zagotowujemy. Do foremek możemy włożyć pokrojoną w plastry marchew, wlewamy wywar z mięsem, pozostawiamy do stężenia. Przed podaniem zdejmujemy tłuszcz z galarety. Podajemy z octem i chlebem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 765
Data dodania: 2011-04-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Nóżki wieprzowe w galarecie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.