Ocet malinowy

Ocena przepisu

Opis

Do sałat, sosów winegret i sałatek owocowych:)

Składniki

Sposób przyrządzenia

Maliny wsypać do słoika, zalać octem winnym, zamknąć, odstawić w ciepłe miejsce na 1/2 godziny. Potrząsać co kilka minut słoikiem. Ocet przecedzić do rondelka, odcisnąć owoce, dodać cukier puder, wymieszać i podgrzewać ocet 10 minut, nie dopuszczając do wrzenia. Odstawić do ostygnięcia. Wlać do wyparzonych butelek i szczelnie zakorkować.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 2636
Data dodania: 2009-06-24

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Ocet malinowy

2010-02-08 23:57:02

Bardzo lubię maliny i gdy nadejdzie lato i będę je miała, to skorzystam z tego przepisu.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.