Ogórki kiszone

Ocena przepisu

Składniki

  • woda 1 litr
  • ogórki 10 szt
  • sól 1 łyżka
  • czarna porzeczka 3 liście
  • korzeń chrzanu 2 kawałki
  • koper 1 gałązka
  • czosnek 2 ząbki

Sposób przyrządzenia

Ogórki umyte ułożyć pionowo w wyparzonym słoiku. Dodać przekrojone ząbki czosnku, koper, chrzan i liście czarnej porzeczki. Wszystko zalać gorącą osoloną wodą. Zakręcić mocno słoik i odwrócić dnem do góry. Pasteryzować 20 minut w piekarniku w temperaturze 90 st. C.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1589
!Wiktoria

!Wiktoria

Data dodania: 2008-10-12

Zdjęcia

Ogórki kiszone
!Wiktoria#

Dodane przez:

!Wiktoria

2007-07-10
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Ogórki kiszone

2010-02-25 17:17:30

Na zimę zawsze takie robię.
!Wiktoria#

!Wiktoria

2008-10-15 23:57:20

jak nie dzis to "jutro" jak to mowia, przyda sie bo nie widzialam tutaj takiego przepisu:)
!Renia44#

!Renia44

2008-10-14 23:20:00

rozumiem, że to już się tylko chwalisz bo to po zezoniku na ogórki

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.