Okoń pieczony w papryce

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Rybę umyć, wyfiletować, pokroić na mniejsze kawałki. Oliwki osączyć z zalewy. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać, pokroić w paski cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w krążki, a czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać wszystkie warzywa. Trzy łyżki oleju wymieszać z soldem z cytryny, szczyptą soli i pieprzu, skropić warzywa. Folię aluminiową wysmarować olejem, ułożyć warzywa i rybę, szczelnie zawinąć. Piec około 35 minut w temp. 180°c. Gotowe danie udekorować plasterkami cytryny i koprem
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 25 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 625
Data dodania: 2011-05-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Okoń pieczony w papryce

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.