Ołatki z macy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kruszymy macę i zalewamy ją wodą, a po kilku minutach odciskamy. Dodajemy żółtka a białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy sól, pieprz i wszystko dokładnie mieszamy. Na oleju smażymy niewielkie placuszki. Ołatki podajemy jako dodatek do potraw.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 863
Data dodania: 2010-12-06

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ołatki z macy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.