Omlet z dżemem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jajka wbić do miski, rozmącić trzepaczką dolewając wodę, osolić. Wlać na patelnię na rozgrzany tłuszcz. Smażyć powoli 10 minut. Omlet podważyć szerokim nożem od boków patelni, aby na dno spłynęła płynna masa jajeczna. Włożyć pod spód omletu trochę tłuszczu. Gdy omlet zetnie się i spód będzie lekko rumiany, znaczy że jest gotów. Podawać posmarowany dżemem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 972
Data dodania: 2010-12-01

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Omlet z dżemem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.