Omlet z pieczarkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pieczarki opłukać, osuszyć i oderwać nóżki. Pokroić w ćwierć plasterki kapelusze i w półplasterki nóżki. Cebule posiekać w kostkę. Rozgrzać oliwie i dusić pieczarki z cebulką 3 minuty. Zdjąć z patelni i ostudzić. Jajka wbić do miski, dodać jogurt, mąkę oraz szczyptę sody. Ubić delikatnie i połączyć z pieczarkami i cebulą. Rozgrzać na patelni masło, wlać masę jajeczną i smażyć pod przykryciem, aż góra się zetnie. Posiekać drobno koperek i posypać omlet przed podaniem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 5 min
Czas smażenia: 10 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 461
Data dodania: 2012-07-01

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Omlet z pieczarkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.