Owocowy łosoś

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z mandarynek otrzeć pół łyżeczki skórki i wycisnąć sok. Czosnek obrać, posiekać jak najdrobniej. Wymieszać sok mandarynkowy, czosnek, cukier, imbir, sos sojowy, ocet i wodę, jeśli marynata okaże się za kwaśna, dodać trochę więcej cukru. Filety zalać marynatą, przykryć, odstawić na 60 minut do lodówki. Na patelni rozgrzać mocno oliwę, smażyć łososia po 5-7 minut z każdej strony. UWAGA: przed smażeniem rybę oczyścić z kawałeczków imbiru i czosnku.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 1027
Data dodania: 2010-05-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Owocowy łosoś

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.