Pączki

Ocena przepisu

Opis

Przepyszne pączki

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z 20 dkg mąki oraz drożdży i mleka robimy rozczyn. Gdy podrośnie, dodajemy jaja, cukier, olejek, resztę mąki, sól oraz stopione masło. Wyrabiamy ciasto. Gdy podrośnie formujemy kulki, a do ich środka wkładamy marmoladę. Układamy na ściereczce wysypanej mąką i pozostawiamy do wyrośnięcia. Następnie smażymy je na gorącym tłuszczu. Po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1070
!AsiaD

!AsiaD

Data dodania: 2009-11-07

Zdjęcia

Pączki
!AsiaD#

Dodane przez:

!AsiaD

2009-11-07
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Pączki

2010-02-18 00:50:59

Fajne pączki.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.