Pączki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Drożdże rozpuścić w mleku, poczekać aż podrosną. Mąkę przesiać do miski i dodać drożdże z mlekiem. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać do mąki i dokładnie wyrobić, pod koniec dodać rozpuszczone masło i spirytus. Ponownie dokładnie wyrobić i pozostawić do wyrośnięcia. Potem ciasto rozwałkować na 0, 5 cm i wykrawać krążki. Na połowie układać marmoladę i przykryć drugą połową, zlepić i formowaćkule. Kłaść na stolnicy posypanej mąką, aby podrosły. Pączki smażyć na rozgrzanym smalcu. Osączyć na papierowym ręczniku a potem posypać cukrem puderm.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 180 min
Ile porcji: 60
Wyświetlenia: 374
Data dodania: 2012-05-29

Zdjęcia

Pączki
ewasylwia#

Dodane przez:

ewasylwia

2012-05-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Pączki

2012-05-30 21:56:55

muszą być bardzo puszyste, piękna obrączka :)))

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.