Paluszki ptysiowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wodę zagotować, dodać masło, kminek i sól. Następnie do wody dodawać przesianą mąkę cały czas mieszając masę. Gotować do czasu aż masa zgęstnieje i będzie gładka. Ostudzić. Do ostudzonej masy wbijać po jednym jajku cały czas mieszając. W rondlu rozgrzać tłuszcz i kłaść na niego paluchy z ciasta (lub małe ziarenka wielkości groszku zielonego) przy pomocy wyciskarki do masy, lub przy pomocy łyżeczki. Smażyć na złoty kolor.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 948
Data dodania: 2011-04-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Paluszki ptysiowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.