Panierowane kabaczki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kabaczka myjemy, osuszamy i obieramy ze skórki. Następnie kroimy go w plastry grubości około 1 cm, solimy i pieprzymy z obydwu stron, panierujemy najpierw mące, potem w roztrzepanym jajku, a potem w bułce tartej. Smażymy do złotego koloru na małym ogniu na oleju na patelni. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Czas smażenia: 5 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 772
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Panierowane kabaczki
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-06-30
Panierowane kabaczki
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Panierowane kabaczki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.