Panierowane mięsne paluszki

Ocena przepisu

Opis

Panierowane mięsne paluszki

Składniki

  • mieso mielone 50 dag
  • jajka 3 sztuki
  • cebula 1/2 sztuki
  • bułka namoczona w mleku 1 sztuka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • zioła do smaku

Sposób przyrządzenia

Do mięsa mielonego dodać namoczoną bułkę, jedno jajko, skrojoną drobno cebulę i ulubione zioła. Doprawić solą i pieprzem wyrobić. Masa musi być zwięzła. Deskę obsypać tartą bułką i z masy uformować wałeczek o grubości 1,5 - 2 cm. Kroić na kawałki 5 -7 cm długości. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ketchupem, sosem czosnkowym i pieczywem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 745
Data dodania: 2010-11-30

Zdjęcia

Panierowane mięsne paluszki
malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2010-11-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Panierowane mięsne paluszki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.