Panierowane skrzydełka

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Skrzydełka umyć, zalać ok. 1,5 litra wody i gotować ok. 25 minut z dodatkiem wegety. Można też użyć mięso ugotowane w rosole. Ugotowane mięso wyjąć, chwilę przestudzić i osączyć. Poprószyć pieprzem i trochę solą. Jajko rozbić z mlekiem. Przygotowane skrzydełka panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano na niezbyt ostrym ogniu. Przed wstawieniem do gotowania. Można uciąć końcówki skrzydełek. Panierowane skrzydełka równie dobrze smakują na ciepło jak i na zimno.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 520
Data dodania: 2011-04-30

Zdjęcia

Panierowane skrzydełka
kuchareczka221#

Dodane przez:

kuchareczka221

2011-04-30
Panierowane skrzydełka
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Panierowane skrzydełka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.