Papryka marynowana

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Włączyć piekarnik. Połówki strąków papryki ułożyć na blasze wypukłą strona do góry. Piec na średnim poziomie piekarnika około 15 minut. Papryka jest upieczona kiedy skórka zrobi się ciemna i utworzą się małe pęcherzyki. Przykryć paprykę wilgotna ściereczką i zostawić, aby trochę przestygła. Sardele posiekać, czosnek pokroić w plasterki. Paprykę obrać ze skórki za pomocą noża. Pokroić paprykę wzdłuż na szerokie paski. Oliwę z oliwek rozgrzać na patelni na średnim ogniu. Smażyć na niej krótko sardele i czosnek. Oliwę przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Paseczki papryki polać ciepłą oliwą z przyprawami.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 815
Data dodania: 2010-03-22

Zdjęcia

Papryka marynowana
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-03-22
Papryka marynowana
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Papryka marynowana

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.