Pasiasty smakołyk

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ciasto francuskie schłodzić w lodówce.
Schłodzone rozłożyć i pokroić na małe prostokąty.
Każdy prostokąt przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem.
Żółtko roztrzepać i posmarować nim każdy kawałek ciasta.
Blachę przełożyć do piekarnika nagrzanego na 170 stopni i piec ok. 6 minut.
W tym czasie kremówkę ubić, gdy już zgęstnieje dodać 3 łyżki cukru pudru, delikatnie połączyć mikserem na najniższych obrotach.
Ciastka po wyjęciu z piekarnika przestudzić i poprzecinać na pół, smarować ubitą kremówką i z powrotem złączać.
Wodę lekko podgrzać, dodać pozostałe 3 łyżki cukru pudru i tak przygotowanym lukrem smarować ciastka.
Po przestygnięciu pisakami malować paski w różnych kolorach.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 750
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Pasiasty smakołyk
PatrycjaDyderska#

Dodane przez:

PatrycjaDyderska

2011-05-30
Pasiasty smakołyk
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Pasiasty smakołyk

2011-05-31 08:50:32

lubię takie proste, ładne słodkości:)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.