Paszteciki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso z rosołu (najlepiej pół na pół wołowe i drobiowe)rozdrobnić i przepuścić prze maszynkę razem z warzywami. Przesmażyć na rozgrzanym oleju prze kilka minut, doprawić do smaku przyprawami według gustu. Dokładnie wymieszać. Ciasto francuskie rozwałkować na grubość około 3 mm i pokroić na prostokąty o wymiarach 7x10cm. Połowę odłożyć a na pozostałych ułożyć na środku farsz. Przykryć resztą prostokątów, boki posklejać a wierzch ponacinać. Posmarować rozkłóconym jajkiem i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem. Piec około 15 minut w temp 180*c na złoty kolor.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 506
Data dodania: 2012-04-16

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Paszteciki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.