Pasztet dla jaroszy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Fasolę lub groch opłukać, zalać wrzątkiem i moczyć 2 godziny, po czy ugotować do miękkości w świeżej wodzie. Odcedzić i przetrzeć przez sitko (lub zmiksować). Dodać zmielone orzechy. Ziemniaki i seler obrać i ugotować i odcedzić. Osobno ugotować kapustę i odcisnąć. Cebulę usmażyć na odrobinie oleju na złoty kolor. Warzywa zmielić z ugotowanym na sypko ryżem, dodać orzechy, fasolę, żółtka i pianę z białek. Doprawić przyprawami i starannie wymieszać. Włożyć masę do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą. Upiec na złoty kolor.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 940
Data dodania: 2010-12-08

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pasztet dla jaroszy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.